18 March 2013

7 lucruri pe care le fac în fiecare zi...


Privește-te. Privește-te în oglindă. Analizează-ți atent fiecare parte a corpului tău. Măreția în fiecare linie, formă sau detaliu... Miracolul creației. Da, tu exact așa cum ești... ești un miracol!

Hristos spunea că tu ești lumina lumii. Cu toate acestea, mereu căutăm în afara noastră lumina. Ne lăsăm greu convinși sau chiar nu putem crede în cât de mult a fost zidit în noi la creație. Totuși, forma ultimă a succesului înseamnă să trăiești mereu în lumină. Sau cel puțin să încerci asta.

Viața ta are un scop unic, special, doar al tău, irepetabil și încărcat de o serie întreagă de etape. O mică școală a regăsirii pe care te poartă Destinul în dialog cu Supremul sau, dacă vrei, un joc de-a întoarcerea spre tine, adevăratul tău, cel ascuns dincolo de iluzia lumii. 

Dacă reușești să-ți aliniezi pașii cu scopul pentru care EȘTI atunci, lucrurile ți se vor revela fără efort, simplu și frumos, așa cum este dealtfel fiecare timp viu. Iată cele 7 lucruri pe care le fac eu pentru a fi aliniat existenței mele:

1. Mănânc sănătos.
Hrana este fundamentală pentru întreaga bunăstare a organismului și buna sa funcționare. De aceea este bine să fii atent la ceea ce mănânci și să citești atent toate etichetele produselor din centrele comerciale. Ceea ce îți poate spune însă orice nutriționist este că o alimentație bogată în legume și fructe nu-ți va face decât bine și foarte bine. Poți chiar să renunți la carne complet. Îți va face și mai mult bine.

2. Fac sport.
Oricât de simplu ar părea, prea mulți oameni neglijează acest aspect. Fie că faci câteva exerciții de întindere a brațelor la birou, sau îți începi rutina pe salteaua din living sau pur și simplu alergi, mergi la sală sau la bazinul de înot, sportul este esențial minții și corpului. Fă pauze în timpul zilei de câte 5-10 minute și dedică-ți-le doar pentru a-ți pune corpul în mișcare. 

3. Gândesc pozitiv.
Viața nu ți se întâmplă pur și simplu. Ea îți răspunde la ceea ce gândești și ceea ce simți așadar, atenție. Fiecare gând al tău are putere. Și chiar are. Și tu o simți pe propria piele.

4. Mă răsfăț.
Nu există zi în care să nu fac ceva special doar pentru mine. Fie că acord mai mult timp orhideelor sau pisicilor. Gătesc ceva ce nu am mai gătit niciodată sau încerc un restaurant nou.  Îmi fac plimbarea de seară pe un nou traseu și mă las surprins de ceea ce descopăr... revăd un film drag, citesc un roman pe care îl așteptam sau pur și simplu las muzica să mă apropie de cer. În orice poți găsi un mijloc de a te aprecia și de a-ți mulțumi pentru că ești. Ce minunat ești.

5. Iubesc.
Nimic nou. Într-un fel sau altul toți iubim. Sau cel puțin așa credem. Sau vrem să credem. Sau ne place, sună frumos. Te iubesc, te iubesc... Dar a simți în tăcerea ta iubirea și a o împărtăși oamenilor din jurul tău, lucrurilor, lumii, cerului, nopții, ploii, va vindeca și va crește totul în tine și din tine spre mai departe. Trebuie să iubim cât mai mult în fiecare zi. Nu este o competiție. Este o lucrare.

6. Iert.
Iertarea nu este un lucru simplu, nu se învață. Ca și iubirea, nu este ceva ce poate fi educat. Trebuie însă să îți dorești să ierți și atunci va apărea și iertarea. Iertarea are forță cosmică. Dezleagă totul și leagă totul. Trebuie să dai și să ceri iertare. Și atunci și viața ta va câștiga o altă vibrație. Iar drumul tău va îmbrăca alte haine. De sărbătoare...

7. Mă rog.
Rugăciunea, ca și spălatul pe dinți trebuie să fie o constantă a existenței noastre. Despre forța rugăciunii și puterea pe care o are vorbesc atât de frumos Sfinții Părinți și marii avatari ai acestei lumi. Cred că atunci când îți împreunezi mâinile în rugăciune, în liniștea în care Dumnezeu I-a dat pe toți ceilalți deoparte pentru a fi doar cu tine, ești TU. TU.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...