1 April 2013

5 propoziții pentru fiecare zi!


Sunt lucruri mărunte care merită spuse. Pentru tine ar putea însemna prea puțin, sau chiar ai putea să ajungi să le ignori dar pentru alții, acei câțiva din jurul tău, ar putea însemna totul. Chiar și legătura dintre voi. Și atunci, de ce nu? De ce să nu fii mai mult decât ești? De ce să nu faci mai mult decât faci? Până la urmă, singurele limite sunt cele pe care singur ți le pui.

Neale Donald Walsch spune foarte frumos în primul volum din Conversații cu Dumnezeu: este în natura oamenilor să iubească - apoi să distrugă, apoi să iubească din nou - ceea ce ei prețuiesc cel mai mult.

Dar ce să ne comportăm astfel?

Iată câteva lucruri pe care poți să începi chiar de astăzi să le spui celor din jurul tău.

TE ROG SĂ MĂ IERȚI.
Este important să oferi și să ceri iertare. Toți greșim. Este înscris în natura umană. Dar nu trebuie să ne fie rușine să recunoaștem  că am greșit. Ce frumos să-i spui celui de lângă tine... Iartă-mă!

TE IUBESC.
Nu. Nu trebuie să acoperi un întreg zgârie-nori cu acest mesaj sau să-l tatuezi pe propriul trup împreună cu numele persoanei căreia îi este destinat imperativul dar, uneori ai nevoie să auzi acest lucru chiar dacă simți trăirea vie și sentimentul puternic în fiecare clipă împărtășită. Cred în puterea unui te iubesc și în vraja de a-l întoarce în șoaptă.

AJUTĂ-MĂ.
Chiar dacă nu ai nevoie de ajutor. Apropie-i pe cei de lângă tine implicându-i în existența ta. Are loc astfel, un dublu schimb - ei se simt utili iar tu, mai aproape. Și existența îmbracă circuitul cosmic primordial. Viața este un ritual al regăsirii între cer și pământ. Alături de tine, de ceilalți.

ÎȚI MULȚUMESC.
Recunoștința este primul pas către o viață plină de abundență. Îți mulțumesc pentru că SUNT. Pentru că EȘTI. Căci cum altfel poți recunoaște miracolul propriului A FI decât raportându-te la celălalt? Și cum să nu-i fii recunoscător pentru asta? Și tuturor lucrurilor din drumul tău?

ARĂȚI MINUNAT.
Da. Cu haine sau fără haine, cu make-up sau all natural, cu titluri, bogăție, glorie, sănătate sau fără, arăți minunat. Tu, omule! Tu, creat după chipul și asemănarea Lui Dumnezeu!

Amintindu-mi un gând al Marchizului de Vauvenargues, potrivit căruia e greu să apreciezi pe cineva așa cum vrea el, cred că nu este greu să-l recunoști nici mai presus, nici mai jos decât tine. Îndemnul hristic să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți (Mt. 22, 39) nu este o invitație cochetă la socializare ci o chemare la zidire spirituală pentru fiecare zi.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...