19 December 2013

4 pași pentru a fi tu însuți...


Fericirea se naște din iubire, iar iubirea se naște chiar din inima omului.

Don Miguel Ruiz

Rămânem frumoși. Cu trecerea timpului peste chipul și trupul nostru. Rămânem frumoși și în inima noastră. Așa cum și anotimpurile își păstrează mereu frumusețea lor. Rămânem frumoși dacă avem curajul să fim noi înșine. Să ne asumăm măreția miracolului de a fi și nesfârșitul care ni s-a zidit în priviri. Dar câți avem curajul să nu ne înșelăm indiferent de circumstanțele pe care le parcurgem prin viață? Câți avem puterea să ne asumăm durerea, împlinirile, iubirile, prieteniile, fericirea până la capăt?

Iată câțiva pași care mie mi-au fost mereu utili în importante momente ale existenței mele de până acum.

1. Acceptarea.
Durerea face parte din viață. Nu este puțin lucru. Și nu poate fi altfel, îmi pare rău că trebuie să scriu asta. Aș fi preferat o altă concluzie. Dar viața fiind grea este și simplă, iar cei care ajung la o înțelegere cu propriile lor suferințe sunt cei învingători. Suferințele trebuie trăite, iubite dar înainte de orice, acceptate. Precum toate lucrurile care sunt date. Doar în felul acesta putem face loc, mult loc unor noi episoade în viața noastră. Cât timp ne agățăm de evenimentele trăite în trecut și le reluăm periodic, blocăm prezentul cu infinitele sale posibilități să se manifeste. Acceptarea, va aduce în timp nu doar dezlegarea cât mai ales eliberarea.

2. Iertarea.
Iertarea vine ca un legământ. Fragment de ritual către tine prin care tu îți cureți inima atent și sigur pentru ca să o păstrezi frumoasă, sănătoasă dar mai ales vie pentru mai departe. Odată ce ierți, pe oricine și orice, toate zidurile din jurul tău devin ruine iar ființa ta se întoarce la strălucirea adevărului lăuntric. Acela al iubirii sădite în noi. Argument pentru naștere și experiențele de viață. Iertarea poate să își facă efectul pe loc sau poate necesita zile, luni, ani de practică. Ține de fiecare în parte.

3. Detașarea.
Atunci când te detașezi de toate circumstanțele și lucrurile din viața ta nu doar că perspectiva care ți se dezvăluie este una sănătoasă, dar acest proces te ajută în împlinirea dezideratelor tale. Prin detașare ne împlinim. Atunci când nu mai dorim nimic primim totul. Atunci când nu mai alergăm suntem găsiți. Niciodată soluția nu se va afla la nivelul problemei așadar, să ne educăm trăirile și să ne impunem să alegem altfel.

4. Binecuvântarea.
Binecuvântarea este ultima pecete. Sigiliul care așează în lumină iubirea cu care realizezi fiecare acțiune din viața ta. Binecuvântând pe toți și pe toate nu faci decât să Îl recunoști pe Dumnezeu pretutindeni și să încerci să rezonezi la vibrația sacră a supremului. Ne-am putea dori mai mult? Și acolo, unde Dumnezeu este lângă tine tu nu poți fi altul.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...